oversvømmelse-vidåen
Oversvømmelse Provst Petersensvej – 1947
Vidåen og de mange oversvømmelser Vidåen og de tilhørende vandløb har spillet en betydelig rolle for Tønder og de omkringliggende arealer. Adskillige oversvømmelser har ramt området, og i begyndelsen af 1920-erne måtte høsten bjærges fra både. I 1925 vedtog Rigsdagen så Tøndermarskens afvanding og efter 4 års anlægsarbejde var Tønderegnen forandret. Dog oplevede Tønder i 1947 en katastrofe, da man ville sprænge pakis bort, men sprængte hul i diget, således at gader og kældre stod under vand.
spætmejse
Spætmejse med blågrå ryg og isse, rødbrunt bryst og sort øjenstribe
Spætmejsen Op eller ned – det er ligegyldigt. Den herlige spætmejse er en akrobat på træstammer og grene. Som den eneste danske fugl kan den klatre med hovedet nedad. Du opdager tit spætmejsen ved at høre dens skarpe fløjt – eller pift. Og med nakken tilbage kan du være heldig at se den i færd med at søge føde i barken.
 
Jernbanebroen, hvor Tønder-Tinglev banen gik Banen blev åbnet som en sidebane til Vamdrup-Flensborg-toglinien i 1867 efter at landsdelen var blevet tysk. Strækningen blev først endelig nedlagt igen i år 2002.
 
 
Vil du vide mere
kort-5-4 5-1 5-2 5-3 5-4 5-5 5-6 5-7 5-8